Kas lemia kavos skonį

Ruošiant kavos gėrimą reikia žinoti, kas lemia jos skonį. Sakoma, kad  25 procentus skonio lemia kavos aparatas, tiek pat – kavos pupelės, o likusi dalis  priklauso nuo pagaminimo būdo. Kava gaminama švariame inde, vartojant kuo šviežesnį vandenį. Atsukus čiaupą, reikia palaukti, kol vanduo prabėgs. Pupelės smulkinamos prieš ruošiant kavą, tuomet būna geresnis kvapas. Ruošiant temperatūra turi būti maždaug 95 laipsniai.

1905 m. prasidėjo masinė Espresso aparatų gamybą. 1935 m.  Francesco Illy sukonstravo šiuolaikini espresso aparatą, kuris vietoj suspausto oro naudojo garą.

Šiandien kavos aparatų yra tokia gausybė, jog išsirinkti labai sunku. Ką turi bendro daugelis „Delonghi“ kavos aparatų?

Visi  jie automatiniai, save išsivalantys, daro kavą iš kavos pupelių, visi turi identišką kavos virimo mechanizmą ir naudoja 15 barų spaudimą kavai gaminti. Tai reiškia , kad pagaminsite tokią pat kokybišką kavą su bet kuriuo.  Taip pat visi kavos aparatai turi karšto vandens ir garų antgalius gaminti arbatai, sriubai, Kapučino bei Latte kavai. Taip pat visuose aparatuose  reguliuojasi kavos stiprumas, malimo smulkumas, vandens kiekis puodelyje ir kavos dozė puodeliui.

Nuėjus į parduotuvę yra vienintelis būdas nusipirkti sau tinkamą kavos aparatą – reikia skaityti instrukcijas ir lyginti bei pasitarti su konsultantais kurie padės jums išsirinkti tinkamiausią kavos aparatą.

Dabar galima gaminti Espresso, Kapučino, Latte ir arbatą vienu įrenginiu, kuris mala, suspaudžia ir daro gurmanišką kavą.